Ó, milyen rég terveztem már ennek a sajtos szélű pizzának a legyártását! Valami mindig közbejött.. és bár az egészségi állapotom jelenleg nem túl fényes, de ebbe érdemes volt minden energiámat belefektetni..😋😍 Nézzétek!

Hozzávalók:
- 120 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (+2 g a nyújtáshoz)
- 2 g só
- 150 g víz
- 10 g almaecet
Feltét tetszés szerint, ez esetben:
- 100%-os paradicsompüré
- fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó
- sült csirkecomb
- violife sajt pizzához
Először a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a sót, végül a lisztet. Gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük a masszát. Ha lejárt, lisztes felületen átgyúrjuk a tésztát, majd kb. 26 cm átmérőjű körlapot nyújtunk belőle. A széleit körberakjuk sajtcsíkokkal, majd körben felhajtjuk a tészta oldalát úgy, hogy jól betakarja a sajtokat. A tészta közepét villával sűrűn megszúrjuk, nehogy felpúposodjon. 200°-ra előmelegített sütőben 22 percig sütjük, addig összekészítjük a feltétet. A paradicsompürét fűszerezzük, a csirkecombról lefejtjük a húst, a maradék sajtot lereszeljük. Ha letelt a 22 perc, megrakjuk a pizzát a feltétekkel, majd további 15 percig sütjük.