2017. január 2., hétfő

Datolyás desszertgolyó

Most pedig következzék az édes finomság, ami nem más, mint a datolyás desszertgolyó! Természetesen egészséges, ám ízletes alapanyagokból. A karácsonyra kapott ajándékokból már a fotózást is fel tudtam turbózni. 😏
Hozzávalók:

- 180 g mazsola
- 90 g (aszalt) datolya
- víz
- 14,4 g holland kakaópor 
- 81 g kókuszliszt

A datolyát és a mazsolát áztassuk be 4 órán át annyi vízbe, amennyi ellepi. Az áztatás után a datolyát kimagozzuk (előtte is lehet), majd sűrű krémmé turmixoljuk a mazsolával és az áztató vízzel együtt.
Ezután hozzákeverjük a kakaóport és a kókuszlisztet. Pár percig pihentetjük a masszát, majd golyókat formázunk belőle és hűtőbe tesszük. Én valamelyikbe puffasztott quinoát tettem, illetve meghempergettem kókuszreszelékben. De ízlés szerint málnát, meggyet, diót is tehetünk a közepébe, vagy bevonhatjuk csokimázzal. Nagyon laktató!