2017. január 7., szombat

Hideg eperkrémleves - nem csak nyári napokra

Nagypapa volt olyan kedves nyáron, hogy lefagyasztott nekem sok finom epret, így készülhetett el ez az eperkrémleves. Valami könnyűre és finomra vágytam, amit sikerült is elkészíteni.
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 dl laktózmentes tejszín
- 2 tk méz (nekem volt itthon epres mézem, amiben liofilizált eper van *.*)
- 2 tk eritrit
- 1 tk vanília aroma

Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Nekem a szívószálas megoldás nagyon bejött, amikor átszúrjuk vele az epret és meg is van a csumázás. Mindent egy turmixgépbe teszünk és összeturmixoljuk. Pár órára hűtőbe tesszük és aztán fogyasztjuk. A felirat cukormentes csokiszósszal készült. Lehet díszíteni mentalevéllel, eperszemekkel is.