2017. január 23., hétfő

Paleo banánkenyér

Nem tudom tudtátok-e, de nagyon egyszerű a banánkenyér készítése. Ez egy olyan édesség, amihez nem kell sok hozzávaló, hamar elkészül, finom és tele van jó tápanyagokkal. Pár hónappal ezelőtt már kipróbáltam ezt a receptet, de olyan hamar befaltuk, hogy nem is volt időm lefotózni. 😁Gondoltam megcsinálom újra és receptet is hozok Nektek. 😊
Hozzávalók:
- 2 kisebb banán
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 tojás
- 10 dkg mandulaliszt/darált mandula (szerintem dióval és kókuszliszttel is működik)
- 2,5 dkg kókuszolaj
- 1 kk foszfátmentes sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- ízlés szerint mazsola, dió, mandula, gránátalma, puffasztott quinoa

Az utolsó hozzávalók kivételével mindent összeturmixolunk, majd a masszát egy szilikonos sütőformába öntjük. Ha szeretnénk, keverhetünk bele diót, mazsolát, mandulát..én most csak a tetejét szórtam meg quinoával és gránátalmával a sütés utolsó 10 percében. 180 °-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 30 percet sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.