Kemény hét áll mögöttünk, ezért arra gondoltam milyen jó lenne valami különleges vacsorát készíteni, ami laktató és egészséges is. Így született meg ez a tőkehalas burger.

Hozzávalók a halhoz:
- 30 dkg tőkehalfilé
- Kotányi halak fűszerkeverék (chilipor, currypor is lehet), só, bors
- 4 dkg rizsliszt
- 1/2 dl olívaolaj
Az öntethez:
- 2 dl joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 2 kisebb kovászos uborka apróra vágva
- 1 ek parmezán
- só, bors, kömény
A buci a vegán kifli receptje alapján készült.
A körethez:
- 1 nagyobb édesburgonya
- só, bors, sült krumpli fűszerkeverék
A halszeletek mindkét oldalát fűszerezzük, majd rizslisztbe forgatjuk és kevés olívaolajon kisütjük. Az édesburgonyát meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük. Fűszerezzük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lefújjuk olajsprayvel és 180°-on légkeveréssel 10-15 percet sütjük. Az elkészült ételeket hőálló tálba tesszük, próbáljuk melegen tartani.
A vegán kifli receptje alapján bucikat készítünk. Én most két részre osztottam, hatalmas bucik is lettek belőle, szóval maradhat a 3 rész is nyugodtan. 😁A tetejüket vízzel elkevert cukormentes ketchuppal kentem meg és lenmagot szórtam rájuk. 22 percig sütjük őket 220°-on alsó-felső sütéssel. Míg sül, összekeverjük az öntet hozzávalóit is. Ha elkészültek a bucik, kicsit hagyjuk hűlni, majd ketté vágjuk, beletesszük a halat és az öntetet. Tetszés szerint egyéb zöldségekkel is megtölthetjük, mi így is nagyon jól laktunk. Édesburgonyával és az öntettel tálaljuk.
Források, ötletek: http://www.nosalty.hu/recept/halas-burger-martassal-borsopurevel
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/11/szafi-free-hamburger-zsemle.html