2017. január 14., szombat

Tőkehalas burger, joghurtos öntettel és sült édesburgonyával

Kemény hét áll mögöttünk, ezért arra gondoltam milyen jó lenne valami különleges vacsorát készíteni, ami laktató és egészséges is. Így született meg ez a tőkehalas burger.

Hozzávalók a halhoz:

- 30 dkg tőkehalfilé
- Kotányi halak fűszerkeverék (chilipor, currypor is lehet), só, bors
- 4 dkg rizsliszt
- 1/2 dl olívaolaj

Az öntethez:
- 2 dl joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 2 kisebb kovászos uborka apróra vágva
- 1 ek parmezán
- só, bors, kömény

A buci a vegán kifli receptje alapján készült.

A körethez:
- 1 nagyobb édesburgonya
- só, bors, sült krumpli fűszerkeverék

A halszeletek mindkét oldalát fűszerezzük, majd rizslisztbe forgatjuk és kevés olívaolajon kisütjük. Az édesburgonyát meghámozzuk és tetszés szerint szeleteljük. Fűszerezzük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lefújjuk olajsprayvel és 180°-on légkeveréssel 10-15 percet sütjük. Az elkészült ételeket hőálló tálba tesszük, próbáljuk melegen tartani. 
A vegán kifli receptje alapján bucikat készítünk. Én most két részre osztottam, hatalmas bucik is lettek belőle, szóval maradhat a 3 rész is nyugodtan. 😁A tetejüket vízzel elkevert cukormentes ketchuppal kentem meg és lenmagot szórtam rájuk. 22 percig sütjük őket 220°-on alsó-felső sütéssel. Míg sül, összekeverjük az öntet hozzávalóit is. Ha elkészültek a bucik, kicsit hagyjuk hűlni, majd ketté vágjuk, beletesszük a halat és az öntetet. Tetszés szerint egyéb zöldségekkel is megtölthetjük, mi így is nagyon jól laktunk. Édesburgonyával és az öntettel tálaljuk.

Források, ötletek: http://www.nosalty.hu/recept/halas-burger-martassal-borsopurevel
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/11/szafi-free-hamburger-zsemle.html