Múlt hétvégén volt apukám szülinapja, neki készült ez a vegán zserbótorta. Az érdem nem egyedül az enyém, öcsém és barátnője, szorgosan mérték nekem a hozzávalókat, őrölték az eritritet és gyurmázták a fondant szíveket. 😊 Nélkülük biztosan nem lett volna ilyen finom!

Hozzávalók a piskótához:
- 250 g Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
- 180 g langyos víz
- 40 g citromlé
- 70 g porrá őrölt eritrit
Hozzávalók a krémhez:
- cukormentes baracklekvár
- darált dió
- piskótamorzsa
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 25 g zsírszegény kakaópor
- 25 g porrá őrölt eritrit
- 30 g víz
Először a száraz és nedves összetevőket külön összekeverjük, majd egybeöntjük. A tortaformát kifújhatjuk olajspray-vel, mielőtt beleöntjük a masszát. 180°-ra előmelegített sütőben (alsó-felső mód) 20 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk úgy, hogy egy kis részt a belsejéből kivágunk a krémhez. Ezt összemorzsoljuk, majd a lekvárhoz és dióhoz adjuk. Nagyon egyéni ki hogyan szereti a krémet, ezért nincsenek hozzá arányok. Nekem nagyjából 5-6 ek lekvár, 10 dkg dió és 2 marék piskótamorzsa volt a krémben. Ezt a két piskótalap közé töltjük, majd a piskóta tetejét lekenjük a csokimázzal. Nekem nem sikerült túl egyenletesre, ezért dobtuk fel az összhangot egy kis fondanttal és puffasztott quinoával, aztán mehet a hűtőbe pár órára. Mindenkinek nagyon ízlett! :)
Forrás: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/07/szafi-free-vegan-zserbo-torta.html