2017. január 22., vasárnap

Currys marharagu zabnokedlivel

Ezzel a recepttel tartoztam, de talán még nem késő, ha valaki ezt készítené vasárnapi ebédnek. Mi nagyon meg voltunk vele elégedve, remélem Ti is így lesztek ezzel! 😉

Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg marhahús, csíkokra vágva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 vöröshagyma
- 2 pritaminpaprika
- currypor
- 1 dl kókusztej
- 1 dl víz

A nokedlihez:
- 4 púpos ek zabliszt
- 4 ek víz
- 1 tojás
- csipet só

A húst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk, curryporral ízesítjük és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet, majd fedő alatt kb. 1,5 órán át puhára főzzük. 
Míg a ragu fő, bőven van időnk elkészíteni a nokedlit. A lisztet, a vizet és a tojást egy csipet sóval összekeverjük, majd lobogó vízbe nokedlit szaggatunk belőle, pár percig főzzük, aztán leszűrjük.

Forrás: Szalay Könyvek - Paleo Konyha (40 recept)