Vannak olyan hétköznap esték, amikor még készíteni kell valami ételt másnapra. Bármennyire is szeretek sütni-főzni, azért egy fárasztó nap után van, hogy a hátam közepére sem kívánom a mizériát. 😀 Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, éppen ezért kerestem olyan megoldást, ami nem igényel sok hozzávalót és energiát sem. Most ezt osztom meg veletek. :)

Hozzávalók:
-100 g köles szárazon
- 50 g lenmagpehely/ darált lenmag
- 2 ek kókuszolaj
- fűszerek ízlés szerint, nálam: só, bors, oregánó, bazsalikom
A kölest háromszoros mennyiségű vízben felfőzzük, addig a lenmagot ledaráljuk. Miután megfőtt a köles és kicsit hűlt is, minden hozzávalót összekeverünk. Vizes kézzel korongokat formázunk és szilikonos sütőpapírra tesszük őket. Olajspray-vel lefújjuk, majd 180°-ra előmelegített sütőben (légkeveréssel) kb. 30 percig sütjük. A sütési idő felénél megfordítjuk a fasírtokat és ismét olajjal fújjuk meg őket. Kb. 10 fasírtunk lesz, rizst tetszés szerinti mennyiségben készítünk hozzá. Jó étvágyat! 😋
Forrás: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/07/tojas-es-husmentes-mindenmentes.html