Nagyon rég kívántam már a halat, de szerettem volna valami különlegeset készíteni, amit még nem próbáltam. Elkészíteni sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt, mint a bejegyzés címét leírni. 😀 Nézzétek mit alkottam.

Hozzávalók:
- 40 dkg tőkehalfilé
- 2 ek mandulaliszt
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1/2 citrom leve
- só, bors, petrezselyem
- 1 bögre bulgur + kétszeres mennyiségű víz
- 1 marék zöldborsó
A vajat felhevítjük, megpirítjuk rajta az egész fokhagymagerezdeket. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mandulalisztes panírba forgatjuk. A vajon megsütjük mindkét oldalukat, majd a halakat és a fokhagymát is kivesszük a serpenyőből. A vajhoz hozzáadjuk az olívaolajat, a bort, a fél citrom levét és petrezselyemmel fűszerezzük. Hagyjuk összeforrni, addig elkészítjük a köretet. Egy bögre bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, egy marék borsóval megfőzzük. Ha a szósz felforrt, elzárjuk. Tálalásnál a halszeletekre öntjük, frissen, melegen fogyasztjuk. Isteni!