Mindig is imádtam a menzás paradicsomos húsgolyót, amit a suliban kaptunk, de valahogy még sosem készítettem. Már itt volt az ideje kipróbálni, remek vasárnapi ebéd lett belőle! Biztosan ki fogom próbálni spagettihez is, igazi Susie és Tekergő-feeling lehet! 😋

Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
- 500 g darált/aprított csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál reszelt répa
- 1 tojás
- 1 ek útifűmaghéj
- fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakkukfű, petrezselyem
A raguhoz:
- 1 fej hagyma
- 1 ek kókuszzsír
- 500 ml paradicsompüré
- 100 g sűrített paradicsom
- fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor
A burgonyapüréhez:
- 4 db krumpli
- 1 ek light növényi margarin
- só, bors
A húsgolyó hozzávalóit összegyúrjuk és kisebb golyókat formázunk belőle. Nekem most egészben volt csirkemellem, amit daráló hiányában kisebb kockákra vágtam, olajon megpirítottam, majd késes aprítóba tettem. Így is remek állaga lett a golyóknak. A raguhoz szükséges hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, illetve a fűszereket és felfőzzük. Megvárjuk míg a hagyma puhul, aztán beletesszük a húsgolyókat és puhára főzzük kb. 30-45 perc alatt. Addig elkészítjük a krumplipürét. A burgonyákat megmossuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, hozzáadunk 1 ek vajat, tetszés szerint fűszerezzük és krumplinyomóval pürésítjük. Közben elkészültek a húsgombócok is, melyeket tálalásnál reszelt parmezánnal szórtam meg. Jó étvágyat!
Forrás: http://sminkandcake.cafeblog.hu/2014/10/06/mediterran-husgolyok-hazi-gnocchival-paleo/