2017. január 2., hétfő

Mákos-lenmagos kréker

Szerettem volna édes és sós finomságot is készíteni a szilveszteri vendégségbe, először kezdjük a sóssal. Szafi free vegán mákos-lenmagos krékert sütöttem, ami mindenkinek nagyon ízlett, bűntudat nélkül falatozták be. 😃 Nagy öröm számomra, hogy Instagramon rengeteg lájkot kapott a képem, több általam nagyra becsült bloggertől is. 😊
Hozzávalók:
- 140 g Szafi Free Világos Puha kenyér lisztkeverék 

- 2 g só 
- 20 g almaecet 
- 170 g langyos víz
- 3 tk darált mák 
- 2 tk lenmag (vagy szezámmag, de nekem ez volt itthon)

A folyékony hozzávalókat és a sót egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 5 percig pihenni hagyjuk, majd kevés liszttel megszórt deszkán átgyúrjuk és kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát pizzavágóval kis téglalapokra vágjuk, majd szilikonos sütőlapon 180°-on 22 percig sütjük (alul-felül). Hagyjuk kihűlni és a fémdobozban tároljuk!