2017. január 22., vasárnap

Bombay eggs vegán tortillával, görög joghurttal

Laktató, húsmentes ebédötlet után kutatva szembe jött velem ez a Bombay eggs recept. Azelőtt nem ettem ilyet, de miután kész lett és megkóstoltam, biztos voltam benne, hogy fog még készülni ilyen a mi utcánkban..😀 Szafi free vegán tortillát készítettem hozzá, amit görög joghurtba mártogattam, valódi ízélmény volt ez a pénteki ebéd!
Hozzávalók a bombay eggshez (2 személyre):
- 1 ek olívaolaj
- 1 lapos tk garam masala
- 1 kk koriandermag
- 1 tk római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes kaliforniai paprika
- 100 g spenót
- 400 g konzerv paradicsom/paradicsompüré
- 200 g csicseriborsó
- 1 kk só
- 2 tojás
- tetejére: petrezselyem, koriander

Hozzávalók a tortillához (2 személyre):
- 120 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 2 g só
- 2 g citromlé
- 10 g olvasztott kókuszzsír
- 90 g langyos víz

- 150 ml görög joghurt

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a fűszereket és az apróra vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát és pirítsuk, míg kicsit összeesik. Jöhet hozzá a spenót, így pároljuk fedő alatt 3-4 percig. Amikor a spenót összeesett, levesszük a fedőt és addig főzzük, míg elpárolog a leve. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot és a csicseriborsót (én konzerveset használtam, azt nem kellett áztatni), majd ízlés szerint sózzuk. 10 perc alatt összerotyogtatjuk, majd csinálunk bele 2 mélyedést, amibe beleütjük a tojásokat. Alacsony lángon főzzük 6-7 percig, míg elkészül a tojás is.
A rotyogtatás ideje alatt összekeverjük a tortilla hozzávalóit is. Először a száraz és nedves összetevőket külön, aztán egybegyúrjuk. Pihentetjük 5 percig, majd két részre osztjuk és kb. 24 cm-es körlapokat nyújtunk belőlük. Remek állaga van a tésztának, nem kell alá liszt, jól lehet vele dolgozni. Száraz teflon serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük és kész is.
Ha mindennel elkészültünk, akkor a bombay eggset megszórjuk petrezselyemmel és korianderrel, a tortillával és a görög joghurttal tálaljuk. Jó étvágyat!