2016. november 23., szerda

Zabkorpás torta

Egy barátnőm születésnapjára készítettem ezt a tortát. A remek receptért B. Nórit illeti a köszönet, aki a "Szénhidrát csökkentett ételek tárháza, és minden ami egészséges életmód" Facebook-csoportban szuper recepteket oszt meg.

Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 14 ek zabkorpa
- 10 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk vanília aroma
- 1-2 ek eritrit

Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (a Dr. Oetker Kislányfejes puding adalékanyagmentes)
- 4 dl tej
- 25 dkg túró
- 10 ml folyékony édesítő (nekem eritrittel is működött)
- 4 ek kókuszreszelék

A tojássárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan egybeforgatjuk, megsütjük. Míg sül, a pudingot felfőzzük a tejben. Amíg kihűl, összekeverjük a túrót a többi hozzávalóval, majd a pudinghoz adjuk. Ez a krém magában is isteni, hadd ne mondjam hányszor kóstoltam meg, hogy biztos jó lesz-e. :D A tetejére csokoládé öntet is készíthető, 2 evőkanál kakaóport vízgőz felett 4 evőkanál vízzel felfőzünk, 1 evőkanál vaj és egy kis eritrit is mehet bele. Nagyon látványos és ízletes sütemény lesz belőle!