2016. november 23., szerda

Tejfölös-libazsíros pogácsa élesztő nélkül

Az ötlet Kriszta konyhájából származik, mert olyan receptet kerestem, amit élesztő nélkül is el tudok készíteni, hamar kész van és egészségessé is lehet varázsolni.


Hozzávalók:
- 15 dkg Dia-Wellness sütőliszt
- 7,5 dkg Szafi Fitt CH-csökkentő liszt
- 7,5 dkg zabpehelyliszt/darált zabpehely
- 10 dkg libazsír
- 1 kk só
- 2 csipet eritrit
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- 1,5 dl laktózmentes tejföl
- 1 marék lenmag
Tetejére: tejföl, pici só, lenmag
A száraz hozzávalókat elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lenmagot. Jól összegyúrjuk és pihentetjük 15 percet. Lisztezett (zab) deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és a tetejét bekockázzuk egy éles kés segítségével. Ezután kiszúrjuk a pogácsákat. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a tetejüket tejföllel, majd megszórjuk egy kis sóval és lenmaggal. Előmelegített 180°-os légkeveréses sütőben kb. 12 percig sütjük. Mai napig kapom a visszajelzéseket milyen finom volt! :)