2016. november 23., szerda

Fahéjas-almás kuglóf

Mivel itt az almaszezon és most szereztem be egy szilikonos kuglófformát, gondoltam "diétásítok" egy hagyományos receptet. Íme, ez lett a végeredmény! 
Hozzávalók:
- 250 g Dia-Wellness sütőliszt
- 70 g laktózmentes vaj
- 70 g kókuszolaj
- 100 g eritrit
- 3 db alma
- 3 db tojás
- 7 g sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj- ízlés szerint mazsola, durvára tört dió (én ezeket most kihagytam)


Az almákat meghámozzuk, a magházakat kivágjuk, apróra daraboljuk. Míg a többi összetevő készült, megszórtam egy kis aszkorbinsavval, hogy ne barnuljon be. Vajat, kókuszolajat, édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ha ezeket kikevertük, hozzáadjuk a lisztet, melyet előzőleg elkevertünk a többi száraz összetevővel. Ha ez is megvan, hozzáadjuk az almát, diót, mazsolát és összekeverjük. Kuglófformába öntjük, majd 180°-os előmelegített sütőben 40 percig sütjük (alul-felül), majd alufóliával fedve még 10 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, fahéjjal szórtam meg, de mehet rá porrá őrölt eritrit vagy kakaó is. És kész is! :)