Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én fantáziámat mindig is izgatták a nyers torták. Olyan szépek és nagyon finomnak tűnnek. Általában datolyából, kesudióból, mandulából kerülnek ki az alapanyagok. Zizi kalandjaiból merítettem az ötletet.

- 100 g darált dió
- 70 g datolya, kimagozva
- 1/2 tk só
A krémhez:
- 2 érett avokádó
- 70 g kakaópor
- 50 g kókuszolaj
- 100 g nádcukor
- 1 tk vanília aroma
- csipet só
- fagyasztott gyümölcskeverék
A datolyákat magozzuk ki és ha van idő, áztassuk be egy fél órára. Dió helyett használhatunk mandulát is, amit szintén érdemes beáztatni legalább 6 órára. Nekem most erre nem volt időm, ezért döntöttem a dió mellett. A diót, a datolyát és a sót turmixoljuk, amíg össze nem áll tésztává. Ha nagyon száraznak tűnik, hozzáadhatunk 1-2 ek kókuszolajat.
A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a krémet. Robotgépben pürésítsünk minden hozzávalót krémesre. Kanalazzuk az alapra a krémet, ízlés szerint megszórhatjuk bogyós gyümölcsökkel és tegyük a mélyhűtőbe egy órára. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kicsit kiolvadni. Tényleg olyan mutatósra meg lehet csinálni, mint ahogyan azt képzeltem és az íze is nagyon finom. Bár én egyébként is odavagyok az avokádóért. 😊
Forrás: http://www.zizikalandjai.com/2012/03/vilag-legfinomabb-nyers.html
Forrás: http://www.zizikalandjai.com/2012/03/vilag-legfinomabb-nyers.html