Ezt a tortát a kedvesem húgának a születésnapjára készítettem. Nagy sikert aratott, bár nem csoda, hiszen a recept Trollanyutól van. Az egyik fő hozzávaló a cukkini, még annak szezonjában készült.

Hozzávalók az alaphoz:- 5 dkg kókuszliszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 ek natúr kakaópor
- 3 ek eritrit
- 8 dkg puha kókuszolaj
- 1 dl víz
A töltelékhez:- 3 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 15 dkg por állagú eritrit
- 50 dkg cukkini (tisztítva mérve)
- fél dl víz
- 15 dkg kókuszkrém
- 1 tk vanília esszencia
- 1 nagy cirom leve és reszelt héja
- 3 nagy ek nyílgyökérpor
- lekvár a tálaláshoz (én cukormentes erdei gyümölcsös lekvárt használtam)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 ek natúr kakaópor
- 3 ek eritrit
- 8 dkg puha kókuszolaj
- 1 dl víz
A töltelékhez:- 3 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 15 dkg por állagú eritrit
- 50 dkg cukkini (tisztítva mérve)
- fél dl víz
- 15 dkg kókuszkrém
- 1 tk vanília esszencia
- 1 nagy cirom leve és reszelt héja
- 3 nagy ek nyílgyökérpor
- lekvár a tálaláshoz (én cukormentes erdei gyümölcsös lekvárt használtam)
Az alap hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban. Egy 23 centis kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, nyomkodjuk bele az alapot, simítsuk el és tegyük hűtőbe amíg elkészül a töltelék. A cukkinit hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra. Tegyük egy fazékba, öntsünk hozzá fél deci vizet és pároljuk meg, kb. 8-10 perc elég neki. Forrón turmixoljuk le a levével együtt, majd hűtsük ki. Itt megjegyezném, hogy nekem ez elég sok idő volt, szóval ha sietsz, akkor ne ezt a receptet válaszd! Adjuk hozzá a többi hozzávalót és kézi mixerrel vagy habverővel keverjük simára. Kóstoljuk meg, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy édesítőt. Öntsük a cukkinis masszát az alapra, nagyon folyékony, ettől nem kell megijedni. A formát állítsuk egy tepsire, mert valamennyi zsiradék ki fog folyni az alján, még ha jól záródó is a forma. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon süssük kb. 50 percig. Ha a teteje nagyon barnul, akkor fóliával borítsuk le a sütés vége felé. Hagyjuk kihűlni, majd a legjobb, ha pár órára hűtőbe tesszük. Én forrón tettem rá a lekvárt és az egész tetejét megkentem. A torta szélét vágjuk körbe, mielőtt kinyitjuk a formát, jól behűtve szépen lehet szeletelni.