Az első zabpalacsintám isteni finom lett, nem is értem, miért nem próbáltam ki hamarabb! Az alaprecept Szafitól származik, úgyhogy ismét köszönjük neki! :)

Hozzávalók a palacsintához:
- 1 tojás
- 7 púpos ek zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
- 1 dl laktózmentes tej vagy növényi ital
- 1 dl víz
A töltelékhez:
- 300 g spenót
- pármai sonka
- natúr joghurt
A palacsinta hozzávalóit összekeverem, majd olívaolajjal vagy kókuszzsírral kikent serpenyőben megsütöm (kb. 6 db lesz belőle). A spenótot kevés kókuszzsíron megfonnyasztom, sózom, borsozom és kb. 1 dl tejjel készre főzöm. A kész palacsintákat megtöltöm a spenóttal, pármai sonkával, a tetejére pedig sózott natúr joghurtot kenek. Jó étvágyat! :)