Nagyon szeretjük és gyakran is készítek túró alapú zabpizzát. Arról is hozok majd receptet, viszont nemrég egy véletlen folytán (romlott túrót vettem, haha) sikerült megalkotni egy szintén diétás, ám vékony tésztájú, kívül-belül ropogós finomságot.

Hozzávalók:- 20 dkg zabliszt/darált zabpehely
- 20 dkg Dia-Wellness sütőliszt
- 1 tk só
- 1 kk sütőpor/szódabikarbóna
- 1 kk oregánó, bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 125 ml langyos víz
- feltétek: paradicsompüré, felvágott, kukorica, mozzarella
- 20 dkg Dia-Wellness sütőliszt
- 1 tk só
- 1 kk sütőpor/szódabikarbóna
- 1 kk oregánó, bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 125 ml langyos víz
- feltétek: paradicsompüré, felvágott, kukorica, mozzarella
Először összekeverjük a száraz összetevőket, majd mehet bele az olaj és apránként a víz. Ha már jól formázható gombócot kapunk, ami nem ragad, akkor egy konyharuhával letakarjuk és félretesszük. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. A paradicsomos alapot én konzerv paradicsomsűrítményből készítem, ami nem tartalmaz citromsavat. Ekkora pizzára én 140 g-ot szoktam használni. Egy serpenyőben felmelegítem és megfűszerezem (só, bors, bazsalikom, oregánó), így jobban összeérnek az ízek. Ha a szósz kész, a tésztát kinyújtom és/vagy egy közepes tepsibe nyomkodom. 220°-ra előmelegített sütőben 5 percig sütöm, majd ráteszem a feltéteket és még további 10 percig sütöm. Én most pulykamellsonkát, mozzarellát és kukoricát tettem rá, de bátran variálható. Nagyon finom!