A következő sütemény vendégségbe készült és mivel nemsokára karácsony, itt az ideje kísérletezni a bejglikkel. Ez lesz az első közös karácsonyunk a Kedvesemmel az otthonunkban, ezért nagyon rá vagyok pörögve a receptekre. Ideje megteremteni a saját hagyományainkat! 😊

A receptet ismét Trollanyunak köszönhetjük, bár kicsit alakítottam rajta.
Hozzávalók a tésztához (1 db bejglihez):
- 5dkg tápióka keményítő
- 2,5 dkg nyílgyökérpor
- 4 dkg kókuszliszt
- 7,5 g útifűmaghéj
- 2,5 dkg eritrit
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dkg kókuszolaj
- 12,5 ml forró kókusztej
- 1 ek citromlé
A töltelékhez:
- 20 dkg light gesztenyemassza
- 2 ek rumaroma
- 1 tojás sárgája
- 2 ek eritrit
A kenéshez:
- 1 tk olvasztott kókuszolaj
- 1 tk meleg kókusztej
- csipet kurkuma (én most kihagytam)
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze. A tejet forraljuk fel egy edényben, keverjük bele a kókuszolajat és a citromlevet. Öntsük a száraz hozzávalókra, keverjük el, míg össze nem áll a tészta. Hagyjuk kihűlni teljesen, addig készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a hozzávalókat, ha nem elég édes, még eritrittel ízesíthetjük. A tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra. Nagyon jól lehet vele dolgozni. A tölteléket kenjük a tésztalapra és szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőpapíros tepsire, a kenéshez a hozzávalókat keverjük össze és ecsettel kenjük át a bejgliket. 175 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük kb 20-25 percig. Hűtsük ki teljesen, csak utána vágjuk fel. Még forrón megszórtam por állagú eritrittel és egy kis vízzel is megfröcsköltem, hogy ne száradjon ki a teteje.
Hozzávalók a tésztához (1 db bejglihez):
- 5dkg tápióka keményítő
- 2,5 dkg nyílgyökérpor
- 4 dkg kókuszliszt
- 7,5 g útifűmaghéj
- 2,5 dkg eritrit
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dkg kókuszolaj
- 12,5 ml forró kókusztej
- 1 ek citromlé
A töltelékhez:
- 20 dkg light gesztenyemassza
- 2 ek rumaroma
- 1 tojás sárgája
- 2 ek eritrit
A kenéshez:
- 1 tk olvasztott kókuszolaj
- 1 tk meleg kókusztej
- csipet kurkuma (én most kihagytam)
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze. A tejet forraljuk fel egy edényben, keverjük bele a kókuszolajat és a citromlevet. Öntsük a száraz hozzávalókra, keverjük el, míg össze nem áll a tészta. Hagyjuk kihűlni teljesen, addig készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a hozzávalókat, ha nem elég édes, még eritrittel ízesíthetjük. A tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra. Nagyon jól lehet vele dolgozni. A tölteléket kenjük a tésztalapra és szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőpapíros tepsire, a kenéshez a hozzávalókat keverjük össze és ecsettel kenjük át a bejgliket. 175 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük kb 20-25 percig. Hűtsük ki teljesen, csak utána vágjuk fel. Még forrón megszórtam por állagú eritrittel és egy kis vízzel is megfröcsköltem, hogy ne száradjon ki a teteje.