2016. december 1., csütörtök

Zabkása - karácsonyi kiadás

Úgy gondolom a zabkása kiváló energiaforrás reggelire, nem mellesleg számtalan módon kombinálható, mennyei finomság. Elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, ha még valaki nem próbálta, itt az ideje! Nekem ez volt a mai reggelim, ami attól karácsonyi, hogy beköszöntött a december és már nagyon izgatott vagyok a karácsony miatt.😜 No meg a Ferrero Rocher mindig azt a reklámot juttatja eszembe, amiben karácsonyfát raktak ki belőle.
Hozzávalók:
- 1 dl zabpehely (bögrével mértem, én az aprószeműt szeretem)
- 1 dl laktózmentes tej
- 1 dl víz (lehet 2 dl tej/víz/növényi ital is)
- 1 ek eritrit
Tetejére: mogyoróvaj, stevia-s mogyorókrém, mandulaszirom, puffasztott quinoa, 2 db Ferrero Rocher

A zabpelyhet összefőzzük a folyadékkal és az édesítővel. Látni fogjuk, ha már besűrűsödik, bugyog, akkor van kész. Egy tálba öntjük és a tetejét megszórjuk mindenféle finomsággal. Én a fent látható dolgokkal ettem ma és nagyon feldobta a reggelem! :)