Ma elkészítettem a zab-pizzát, melynek a receptjét már korábban is ígértem. Nagyon gyors, sokféle módon alakítható és igen laktató. A zab miatt a CH-tartalma nem a legalacsonyabb, úgyhogy azért ne faljuk be az egészet! 😉

A receptötlet a MásTészta oldaláról van, amivel itt eddig még nem találkoztatok, de nagyon ajánlom, mert sok szuper recept van és irtó jófej, aki csinálja.
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg szójaliszt/zabpehelyliszt/szezámmagliszt/Dia-Wellnes sütőliszt/barna rizsliszt (én már mindegyikkel próbáltam és mind működött)
- 125 gramm túró
- 1 tojás
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- kevés víz
Tetejére:
- paradicsomszósz (sűrített paradicsom, stevia-s ketchuppal keverve)
- fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom, őrölt kömény
- kolbász/csirkemellsonka
- mozarella
- ízlés szerint zöldség
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy kézzel gyúrható legyen és ne ragadjon. Ha kész, belenyomkodjuk egy szilikonpapírral bérelt tepsibe, majd 180°-on 10-15 percig sütjük. Addig összekészítjük a feltéteket. A paradicsomszószt serpenyőben felmelegítem és megfűszerezem, így jobban összeérnek az ízek. Kivesszük a tésztát, megkenjük a szósszal, rátesszük a feltéteket és visszarakjuk a sütőbe további 10-15 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, de látszik, amikor kész. Egészségetekre!
Forrás: http://masteszta.com/13-egy-hirtelen-jott-zab-pizza
Forrás: http://masteszta.com/13-egy-hirtelen-jott-zab-pizza