Látogatóba érkezett egy kedves barátnőm, akit ebéddel vártam a minap. Olyan fasírtot szerettem volna készíteni, ami nem hagyományos, finom, gyorsan elkészíthető és költséghatékony. Így találtam rá erre a túrós tonhalfasírtra, mely nagy sikert aratott!

Hozzávalók:
- 500 g laktózmentes, zsírszegény túró
- 2 db kb. 170 g-os tonhalkonzerv a levével együtt
- 2 db M-es tojás
- 5 ek zabpehelyliszt
- só, bors, fokhagymapor
A hozzávalókat összekeverjük, majd fasírtokat formázunk belőlük és olajspray-vel befújt szilikonos sütőpapírra helyezzük őket. 200°-on alsó-felső sütésen, kb. 30 percig sütjük, félidőben megfordítjuk. Az elején lágynak tűnhet a massza, de ne aggódjunk, mert össze fog állni. Ennyi mennyiségből kb. 30 db termetes kis fasírt lett. Köretnek rizs készült hozzá, de krumplival, főzelékkel is el tudom képzelni.