2016. december 11., vasárnap

Vegán kifli

Életem első kiflije egyben a legfinomabb kifli, amit valaha ettem. És ez nem az én érdemem, hanem a Szafi lisztkeveréké. 😊 Nagyon könnyű elkészíteni és az íze mellett a legfontosabb, hogy teljesen vegán alapanyagokból készült, lassan felszívódó szénhidrátokat és sok rostot tartalmaz. Két barátnőm is kóstolta és mind elámultunk.

Hozzávalók:

- 140 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g almaecet
- 170 g langyos víz

Először külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összegyúrjuk. 5 percig pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt 220°-ra, alsó-felső sütésen. A tésztát kevés liszten átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kiflit formázunk belőle, melyeket bevagdosunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Olajspray-vel lefújjuk őket, ettől lesznek szép fényesek. 22 percig sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni. Én lefröcsköltem őket egy kis vízzel, hogy puhák maradjanak. A végeredmény 3 normál méretű, puha, tömör, laktató, ízletes kifli. Ugyanezekből a hozzávalókból készíthető pita, illetve hamburgerzsemle is. Reszkess sütő, jövök!😉