2016. december 14., szerda

Vegán pizzás croissant

Ez a Szafi Free expressz lisztkeverék nagyon sokoldalú, ebből készültek korábban a kakaós croissantok. Most kipróbáltam a pizzás változatot és azt kell mondjam, nem csalódtam. 😉 Nézzétek a végeredményt!
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 3 g só
- 220 g víz
- 20 g almaecet
A kenéshez:
- vaj (nem muszáj, de így puhább)
- 30 g paradicsompüré 
- fűszerek: só,bors,bazsalikom,oregánó,majoranna

Keverjük össze külön a száraz és nedves hozzávalókat, majd gyúrjuk egybe és 10 percig pihentessük. Addig elkészíthetjük a szószt. Én 100%-os konzerv paradicsompürét használtam, melyhez kevertem egy kis stevia-s ketchupot és piros aranyat, majd megfűszereztem. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük light növényi vajjal, majd a fűszeres paradicsomszósszal. Pizzavágóval akkora háromszögeket vágunk, amekkora croissantokat szeretnénk kapni. Majd a hosszú oldaluktól kezdve feltekerjük őket. Lekenjük a maradék paradicsompürével, majd 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső módban 30-35 percig sütjük. Én az utolsó 10 perc előtt lefújtam olajspray-vel. Nekem öt nagyobb darab croissantom lett, de a minik is mutatósak lehetnek!