Gondoltam legyen egy kis sós finomság is, így végre tesztelhettem a Szafi Free termékcsaládot, amit már rég terveztem! Nagyon egyszerű volt elkészíteni és az íze is finom, bár legközelebb több sót fogok beletenni. Az öcsém nemrég karácsonyi sütiformákat hozott nekem Dániából, így azokat is teszteltem és a hangulat is a tetőfokára hágott. 😁

Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free ropogós héjú hajdinás házikenyér lisztkeverék
- 150 g langyos víz
- 30 g citromlé
- 1 kk só (szerintem lehet több is)
- 50 g kókuszolaj
- a tetejére: növényi sajt vagy mozzarella, de akkor már nem vegán
A vízben elkeverjük a citromlevet, a kókuszolajat és a sót. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük, majd pihentetjük öt percet. Lisztezett munkalapon kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk, tetejét megszórjuk sajttal és 190°-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ellenőrizzük közben, az eredeti recept 30 percet írt, de nekem kevesebb is elég volt.