2017. február 15., szerda

Vegán sárgabaracktorta

Hétvégén volt a kedvesem szülinapja, vegán sárgabarackos tortát készítettem neki. Mivel meglepetés bulit szerveztem, ezért rejtegetnem kellett a tortát, így nem tudtam szép fotót készíteni. Hamar neki is estek a srácok, de azért valamennyit sikerült megörökítenem belőle.😊 Nagyon jól nézett ki és finom volt az íze is. Szóval sikerült népszerűsíteni a RecepTerápiát a buliban. 😜
Hozzávalók az alaphoz (23 cm-es formához):
- 70 g kókuszliszt
- 1,5 ek zsírszegény kakaópor
- 1,5 ek kókuszolaj
- 7,5 ek porrá őrölt eritrit
- 3 csapott kk konjak liszt
- 1 tk vanília aroma
- 2 tk szódabikarbóna
- 5 dl hígított kókusztej (nálam 3 dl sűrű kókusztej + 2 dl víz)

Hozzávalók a krémhez:
- 75 g kókuszreszelék
- 225 g sárgabaracklekvár (cukormentes)
- 3 ek kókuszolaj
- 3 tk konjak liszt
- ízlés szerint eritrit (ha cukormentes a lekvár)

Az alap hozzávalóit sűrű masszává turmixolom, majd a forma aljára nyomkodom. A kókusztejet a legvégén, fokozatosan adom hozzá, majd 200°-on 15 percig sütöm a piskótát. Míg sül, elkészítem a krémet. A kihűlt piskótára kanalazom, majd hűtőbe teszem egy éjszakára.

Ui.: Aki kíváncsi, annak elárulom, hogy az a piros a tetején egy kis fondant volt, i <3 u felirattal. :)