2017. február 24., péntek

Szénhidrátcsökkentett lángos

Az elmúlt pár napban utánaolvastam a 160 grammos szénhidrátdiétának, mert sajnos felmerült nálam is az IR-gyanú. Persze még semmi sem biztos, de gondoltam jobb utánanézni a dolgoknak. Már egészen értem a gyors és lassú felszívódású, számolós és nem számolós ételek közötti különbséget. És számolni is megtanultam!😃 A lényeg, hogy olyan vacsoraötletet kerestem, ami kb. 30 g CH-t tartalmaz, laktató és lassú felszívódású. A nyertes pedig nem más, mint Szafi szénhidrátcsökkentett vegán lángosa.😍
Hozzávalók:
- 120 g Szafi Free lángos lisztkeverék
- 60 g Szafi Fitt szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
- 2 g só
- 2 g szódabikarbóna
- 20 g almaecet
- 280 g langyos víz

Először külön összekavarjuk a nedves és a száraz hozzávalókat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk. Pihentessük öt percet, addig melegíthetünk kókuszolajat a serpenyőben. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát és 3 részre osztjuk. Kb. 17 cm-es körlapokat nyújtunk belőlük és külön-külön megsütjük őket, mindkét oldalukat 2-3 percig. Nem szív magába sok olajat. A tetején laktózmentes tejföl van és mozzarella, valamint paradicsomot ettem mellé.