2017. február 3., péntek

Amerikai fánk (vegán)

Képzeljétek, nemrég volt egy nyereményjáték Instagramon, miszerint ha Szafi képe alá kommenteljük, kivel kóstolnánk meg szívesen az új lisztkeveréket, akkor bekerülünk egy sorsolásba. Én voltam az egyik, aki nyert!!! Olyan szuper, nem is tudom, mikor nyertem utoljára valamiben...Talán még általános iskolában Bravo Girl keresztrejtvényben. 😄 Na de a lényeg, hogy megnyertem az új Szafi Free Fánk lisztkeveréket, ami vegán, gluténmentes, maglisztmentes..szóval bármilyen ételérzékenység esetén használható! És nézzétek milyen ínycsiklandó finomság készíthető belőle!
Hozzávalók:
- 160 g meleg víz
- 5 g almaecet
- 12 g eritrit
- csipetnyi só
- 5 g citromhéj
- egy kupaknyi vanília aroma
- 150 g Szafi free fánk lisztkeverék

Először összekeverjük a nedves hozzávalókat, majd mehet bele az eritrit, só, citromhéj és végül a liszt. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 percet pihentetjük. Addig felhevítjük a kókuszolajat. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Én vékonyabbra nyújtottam, így több kisebb fánkom lett (kb. 15). Egy 2 dl-s pohárral és egy kupakkal szaggattam ki a fánkformákat. Kb. 4-5 percig sült mind a két oldaluk, aztán papírtörlővel bélelt tányérra tettem őket, hogy felszívódjon az olaj. 
A tetejüket többféle módon díszíthetjük/ízesíthetjük: kakaópor+poreritrit+víz=csokimáz; fekete ribizlis gyümölcslé+poreritrit=rózsaszín cukormáz; cukormentes baracklekvár; stevia-s mogyorókrém; porrá őrölt eritrit. Jó étvágyat! :)