2017. augusztus 8., kedd

Kókuszos vöröslencse lazaccal, cukkinivel és mozzarellával

Ez egy tipikus "mi van itthon"-étel: kevés hozzávaló szükséges, hamar elkészül. Így nem kell ebben a forróságban órákat a konyhában töltenünk. Gondolkodom valami egyszerűbb elnevezésen, egyelőre marad ez. Mindenesetre finom lett! :)
Hozzávalók:
- 100 g vöröslencse
- 1 fél cukkini
- 100 g lazac
- fél csomag mozzarella
- 1 dl kókuszkrém

A lencsét megfőzzük. Vigyázzunk, mert sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos. Egy fél cukkinit felszeletelünk és kevés olajon megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a lazacot is, az hamar megpirul. Összekeverjük az 1 dl kókuszkrémmel, majd hozzáadjuk a kész lencsét és fél csomag szeletelt mozzarellát. Ízlés szerint fűszerezzük, én csak sót, borsot használtam. :) Jó étvágyat!