Talán kicsit érdekesen hangzik (legalábbis az ismerőseim meglepődtek) babból édes süteményt készíteni, de higgyétek el, nem lehetetlen! Persze vanília fagyival az igazi, de önmagában is megállja a helyét. A bab egész évben rendelkezésünkre áll, olcsó, finom és nagyon jó tápértékekkel rendelkezik. Viszonylag magas a fehérjetartalma, jelentős mennyiségű vasat, folsavat tartalmaz, ellenben kevés szénhidrátot. E sütemény mellett szól az a nyomós érv is, hogy rendkívül hamar elkészül.
Hozzávalók:
- 1 konzerv vörösbab
- 20-30 g kakaópor (a több kakaó mellé több édesítő is kell!)
- 30 g eritrit
- 2 dl kókusztej (víz, növényi ital is megfelel)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 tk/kupak vanília aroma
Először a babról leöntjük a levét, átmossuk, hogy ne legyen sós és hagyjuk lecsepegni. Turmixgépben/aprítógépben a többi hozzávaló társaságában csomómentes masszává dolgozzuk. Szilikonos süteményformába öntjük, majd 180°-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt, hagyjuk kicsit hűlni, aztán lehet falni!