2017. augusztus 22., kedd

Babos brownie

Talán kicsit érdekesen hangzik (legalábbis az ismerőseim meglepődtek) babból édes süteményt készíteni, de higgyétek el, nem lehetetlen! Persze vanília fagyival az igazi, de önmagában is megállja a helyét. A bab egész évben rendelkezésünkre áll, olcsó, finom és nagyon jó tápértékekkel rendelkezik. Viszonylag magas a fehérjetartalma, jelentős mennyiségű vasat, folsavat tartalmaz, ellenben kevés szénhidrátot. E sütemény mellett szól az a nyomós érv is, hogy rendkívül hamar elkészül.



Az ötleteket innen és innen merítettem a recept megalkotásához.

Hozzávalók:
- 1 konzerv vörösbab
- 20-30 g kakaópor (a több kakaó mellé több édesítő is kell!)
- 30 g eritrit
- 2 dl kókusztej (víz, növényi ital is megfelel)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 tk/kupak vanília aroma

Először a babról leöntjük a levét, átmossuk, hogy ne legyen sós és hagyjuk lecsepegni. Turmixgépben/aprítógépben a többi hozzávaló társaságában csomómentes masszává dolgozzuk. Szilikonos süteményformába öntjük, majd 180°-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Szeletelés előtt, hagyjuk kicsit hűlni, aztán lehet falni!