2017. május 12., péntek

Füstölt tofus tészta görög joghurttal, pirított mogyoróval és mozzarellával

Biztosan mindenki ismeri a "mi van a konyhámban?"-típusú mindent bele ételeket. A most következő recept is hasonló módszerrel készült és nagyon finomra sikerült..😋




Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölytészta
- 10 dkg füstölt tofu
- 1 doboz görög joghurt
- 1 marék pirított mogyoró
- 3 szelet mozzarella (vagy reszelt, ha van)
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, fűszerpaprika, koriander

A művelet nagyon egyszerű: a tésztát sós vízben al dentére főzzük (ki hogy szereti :)), addig a mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk. A tofut felkockázzuk és a joghurtot összekeverjük a sóval, borssal és szerecsendióval. Ha a tészta kész, leszűrjük és mindent összekeverünk egy sütésálló jénaiban. Nekem nem volt itthon reszelt mozzarellám, így 3 szeletet felkockáztam és megszórtam a tészta tetejét vele, valamint egy kis pirospaprikával és korianderrel. 180°-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütöttem. Jó étvágyat! ;)