2017. április 14., péntek

Répás-almás zabkekszek (húsvétra)

A húsvét nem telhet el valamilyen nyuszis, tojásos vagy csibés finomság nélkül. Előny, ha mindez egészséges hozzávalókból valósul meg, ami Zabkásakirálynőnek hála sikerült is! 😉
Hozzávalók:
- 1 közepes alma
- 1 közepes répa
- 1 tojás
- 50 g kókuszolaj
- 70 g apró szemű zabpehely
- 200 g zabliszt
- 1 ek vanília aroma
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg eritrit
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk szerecsendió
- 1/2 tk gyömbér

A meghámozott almát és répát egy nagyobb és egy kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát a nagyobbikon. ;) Összekeverjük a tojással, eritrittel, kókuszolajjal és vanília aromával. Nekem most nem volt itthon zablisztem, így zabpelyhet daráltam, tökéletes végeredménnyel. Összekevertem a zabpehellyel, a szódabikarbónával és a fűszerekkel (amiket tetszés szerint adagolhattok), majd a nedves hozzávalókat is hozzáadtam. Én mindig egy gombócnyit kilapogattam és különböző formákat szaggattam belőle, majd szilikonos sütőpapíron 180°-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöttem őket. Érdemes figyelni közben, hamar odakapnak. A végeredmény egy puha, omlós, édes finomság, ami mosolyt csal kicsik és nagyok arcára egyaránt. :)