2017. április 5., szerda

Proteines zabkeksz

A következő pár napot Rómában töltjük, ezért készítettem egy kis energiadús útravalót. Méghozzá proteines zabkeksz formájában, ami nagyon puha és omlós lett! Próbáljátok ki Ti is, nem fogtok csalódni!😊
Hozzávalók:
- 100 g zabpehelyliszt
- 60 g apró szemű zabpehely
- 30 g vaníliás fehérje
- 1 ek eritrit
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 2 közepes banán
- 1 dl növényi ital
-opcionális: nálam 30 g vörös áfonya, 30 g mogyoró és mazsola mix, de lehet étcsoki, kesudió, stb.

A sütőt előmelegítjük 170°-ra. Először a száraz hozzávalókat keverjük el alaposan, majd adjuk hozzá a tojást. A két banánt turmixoljuk össze a növényi itallal, majd ezt is adjuk a keverékhez. Végül belekeverjük a magvakat, alaposan átforgatjuk. Szilikonos sütőpapírra korongokat halmozunk, kb. 15-20 percig sütjük légkeveréssel. Nekem 20 db sütim lett és nem mondhatom őket kicsinek.😏
A teljes adag 468 g, tápértékei a következők: 1336 kcal|59 g fehérje|215 g szénhidrát|28 g zsír.
Így egy süti tápértékei körülbelül: 66,8 kcal|2,95 g fehérje|10,75 g szénhidrát|1,4 g zsír.