Ezt a tortát az elmúlt egy hétben kétszer is elkészítettem, úgyhogy itt az ideje, hogy bemutassam Nektek is! 😀 Finom krémes, nem kell sütni, nagyjából fél óra alatt össze lehet dobni és eddig mindenkinek ízlett. Mindkét alkalommal szülinapra készült, jól sikerült meglepetés volt!😋

Ezen a képen látható torta az eredeti receptben lévő hozzávalók feléből készült, most azokat az arányokat írom le. 7 főre bőven elég volt, de egy 23-26 cm-es tortaformához már nyugodtan mehet a dupla adag.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 130 g Sin Gluten Chip Choco (bármilyen keksz lehet)
- 5 dkg laktózmentes vaníliás margarin
- 5 dkg eper
A fehér réteghez:
- 125 g laktózmentes mascarpone
- 1/2 dl laktózmentes habtejszín + habfixáló
- 1,5 ek porrá őrölt eritrit
- 1 tk reszelt citromhéj
A rózsaszín réteghez:
- 125 g laktózmentes mascarpone
- 8 dkg eper
- 1,5 ek porrá őrölt eritrit
- 1 csomag Zselatin fix
Díszítéshez:
- eper (nálam most szeder)
- mindenmentes pillecukor
- mindenmentes étcsokoládé
A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk és az egészet összekavarjuk, majd egy szilikonos forma vagy egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Az epret felszeleteljük és a kekszes rétegre helyezzük, hűtőbe dugjuk. Én olvasztottam egy kis étcsokit is, amit még az eperre csorgattam és úgy raktam a hűtőbe. :p Összeállítjuk a fehér krémet: a mascarponét a porcukorral és a citromhéjjal kikavarjuk, a tejszínt habbá verjük a habfixálóval, majd az egészet összekeverjük és a kekszes rétegre simítjuk. A rózsaszín réteghez az epret botmixerrel pürésítjük, majd a porcukorral kikevert mascarponéhoz adjuk és alaposan összedolgozzuk. Mehet ez a legfelső rétegnek. Tetszés szerint díszítjük és pár órára, egy éjszakára mehet is a hűtőbe. Szépen szeletelhető lesz, nem mellesleg nagyon finom! :)