Akár hiszitek, akár nem, még sosem ettem/készítettem medvehagymás dolgot! 😯A múltkor megláttam a zöldségesnél, gondoltam veszek egy csokorral és készítek valami finomságot. Napokig kerestem a kedvemre való receptet, nem mellesleg az időt és energiát a sütéshez..Már attól féltem, hogy hiába vettem meg szegényt, mert megromlik mire felhasználnám.. No de nem olyan fából faragták ám sem őt, sem engem! 😀 Bizton állíthatom, hogy megérte várni, mert én ilyen finom pogácsát még nem igen ettem! És szerintem a kedves párom sem, mert miközben ezt a bejegyzést írom, folyton kilopakodik a konyhába és tele szájjal jön vissza..😄

Hozzávalók:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 3 ek tejföl
- 12,5 dkg puha laktózmentes margarin
- 2 tojás
- 25 dkg rizsliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 1 marék medvehagyma
A túrót egy tálban villával összetörjük, majd a tejföllel összekeverjük. Habverővel belekeverjük a puha margarint (vigyázat, csapkodás veszély!), majd hozzáadunk egy tojást, ismét megkeverjük, majd a második tojás sárgáját és ismét keverünk. A fehérjét félretesszük a kenéshez. Végül hozzáadjuk az előre összekevert száraz hozzávalókat és az apróra vágott medvehagymát, majd kézzel alaposan összegyúrjuk. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük 1-1,5 órát. Én addig készítettem el a nyuszis zabkekszeket, akár azzal is elüthetitek az időt. ;) Az eredeti recept szerint lehetne nyújtani a tésztát és szaggatni, de én nem éreztem sem a reményt erre (ragacsos a tészta), sem az erőt..Így a kezemmel apró gombócokat formáztam, amiket egy villával szétlapogattam, majd megkentem a tojásfehérjével. 180°-os sütőben kb. 35-40 percig sütöttem őket, aranybarna színük és mennyei illatuk jelzi, ha kivehetjük őket. Jó étvágyat! ;)