Ilyenkor nyáron mindig elhalmoznak minket friss kerti zöldségekkel a rokonok, úgyhogy lehet kreatívkodni a konyhában! Persze ennek mi nagyon örülünk!😊A hétvégén finom, diétás fasírtot készítettünk közönséges tökből, aminek az íze cseppet sem közönséges. 😋

Hozzávalók:
- 20 dkg tök (lereszelve, kinyomkodva)
- 4-5 g só
- bors, őrölt fokhagyma
- 1 kisebb tojás
- 40 g apró szemű zabpehely
- 3 púpos ek útifűmaghéj (opcionális, ha nem sikerült tökéletesre a kinyomkodás😀)
- 3-4 dkg mozzarella
Panírozáshoz:
- 1 tojás
- 40 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 20 g szezámmag
A tököt lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. Azután levét alaposan kifacsarjuk és a tököt egy tálba tesszük. Mehet bele a többi hozzávaló. Az útifűmaghéj tényleg opcionális, ha úgy látjátok, hogy jól összeáll a massza a zabpehelytől, akkor elhagyható. Nekem így lett megfelelő állaga. :) Ha összegyúrtuk a hozzávalókat, tenyérnyi kis korongokat formálunk, először tojásba majd a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába hempergetjük őket és szilikonos sütőpapírra helyezzük. Kb. 14-15 db fasírtunk lesz. Tetejüket olajspray-vel fújjuk le, majd 200°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük őket. Félidőben megfordítjuk a fasírtokat és vékonyan lefújjuk olívaolajjal. Jó étvágyat!
Forrás: https://salatagyar.hu/cukkini-fasirt-sutoben-sutve/