2017. július 17., hétfő

Karfiol lepénykék

A következő recept Nektek való, ha szeretnétek egy finom, laktató, ám kevés szénhidrátot tartalmazó vacsorát például. Barátkozom a karfiollal, nem mindig szeretjük egymást, de jelen esetben tetszett, amit nyújtott. 😁
Hozzávalók:
- 50 dkg párolt karfiol
- 4-5 g só
- 1 tojás
- 10 g útifűmaghéj
- sűrített paradicsom (+ egy kis cukormentes ketchup)
- fűszerek: bors, fokhagyma granulátum, oregánó, bazsalikom
- csirkemell sonka
- mozzarella 

A karfiolt rózsáira szedjük (esetemben kivesszük a fagyóból😃), megpároljuk, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a sót, tojás, útifűmaghéjat, majd összegyúrjuk és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180°-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük légkeveréssel, majd kettévágjuk, egyik felét megkenjük paradicsomszósszal (sűrített paradicsom, fűszerek, cukormentes ketchup). Ráhelyezzük a kívánt feltéteket (sonka, mozzarella) és rátesszük a lap másik felét, majd további 10 percig sütjük. Én eredetileg szerettem volna ráhajtogatni a széleit (ahogy a forrásban is láthatjátok majd), de elszakadt, úgyhogy így oldottam meg. Az íze magáért beszél, szóval nekünk mindegy volt, hogy néz ki.😃Egészségetekre! ;)