2017. június 30., péntek

Vegán mákos guba

Az ötlet onnan, hogy megtetszett egy mákos gubás kép Szafi oldalán..Ami ínycsiklandónak tűnik számomra kép alapján, az általában ízlik is. 😀 Most sem volt ez másképp. Hamar összedobható finomság, a kóstolóknak is nagyon ízlett. 😉
Hozzávalók:
- 140 g Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g almaecet (vagy citromlé)
- 170 g meleg víz
- 25 g vaníliás zabpudingpor
- 20 g eririt
- 3 dl növényi ital
- 35 g mák

A lisztet a sóval elkeverjük,majd hozzáadjuk a meleg vizet és az almaecetet. Alaposan összegyúrjuk, majd 15 percet pihenni hagyjuk. 220 fokra előmelegítjük a sütőt. Lisztezett felületen átgyúrjuk a masszát, majd öt egyenlő részre osztjuk és hüvelykujjnyi rudakat sodrunk belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kókuszolajjal lekenjük őket. Alsó-felső programon kb. 15 percig sütjük. Addig elkészítjük a pudingos részt: a pudingport, eritritet alaposan elkeverjük a mandulatejben, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Mikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a mákot is. Ha kész, akkor a guba rudakat kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük és az egészet összekeverjük. Frissen, melegen tálalva mennyei! :)